Paljon puhutaan mediassa, kun keski-ikäiset narisee aina siitä miten nuoriso ja nuoremmat valtaa kaikki työpaikat yms. katkeraa valitusta. No tänään tuossa viereisessä kaupassa törmäsin mielestäni taas mieltä kutkuttavaan asiaan.

Seisoin siinä kassajonossa, joka tunnetusti on meidän lähärissä aina ihan vitun pitkä. Kassajonossa kuulee vaikka mitä mielenkiintoista. Edessäni oli  2 naista, jotka ilmeisesti olivat ystävyksiä. Molemmat olivat about ikähaitarilla 35-40 vuotiaita. Molemmat päivittelivät seiska lehden lööppejä, kunnes kauppaan käppäili about 19v. nainen saappaissa ja minihameessa. Tyttö oli aika kyllä vetävän näkönen kissa.

Molempien katse nauliintu tyttöön ja johan muuttui lööpit katkeraan marimiseen. "Hyvä se on tuommosessa hameessa kävellä, kun ei ikä vielä ole tehny tepposia, ja jos olisi mun tyttö niin ei kyllä tuommosissa vetimissä kävelisi". Seuraavaksi kuuluu: "No, kun tuollekin ikää tulee ni miettii varmaan kaksi kertaa laittaako pitkän vai lyhyemmän hameen päälle". Siis eikö mitään häpyä ole ihmisillä, itte en kehtais noin katkeraa tilitystä julistaa keskellä kassajonoa!

Tässä vaiheessa minulla oli jo hymy korvissa ja vesi kielellä, että kommentoin jotain pieniä otteita ajatuksistani. Esimerkiksi näin:

- Vituttaako noin paljon, kun nuori vetävän näköinen mimmi kävelee sisään ja kerää kaiken huomion? Tälle, kun ette vaan nyt voi mitään, koska joka vuosi niitä tulee vaan lisää.

- Ja kenenkähän syy se on jos tunnet ittesi läskiksi ja sinun pitää miettiä voinko laittaa lyhyen hameen vai en? Katso peiliin, yksinomaan sinun.

- Ja kyllä, jokainen kasvaa tuohon teidän edustamaan "aikuiseen ikään" mutta, se ei tarkoita, etteikö naamastaan, persiistään ja jaloistaan voi pitää sen verran huolta, että voit kävellä vielä nelikymppisenä minihameessa, jolloin nuorempienkin päät vielä EHKÄ saattaa kääntyä.